Huiszwambestrijding nodig in uw woning?

Vergelijk direct 4 offertes

Vraag hier uw offertes voor zwambestrijding in uw regio en kom direct in contact met lokale vochtbestrijders.

Vraag hier uw offerte:

Bespaar meteen tijd en geld.

  VochtbestrijdingPleisterwerkenCrepiIsolatieHoutwormbestrijdingHuiszwambestrijding

  Wat is huiszwambestrijding en is dat hetzelfde als schimmelbestrijding?

  Zwambestrijding en schimmelbestrijding zijn in wezen hetzelfde. Maar het is belangrijker om ook aandacht te hebben voor het achterliggende vochtprobleem.

  Wanneer u schimmels of huiszwammen ziet in uw woning, zijn die daar niet zomaar gekomen. Er is altijd een achterliggend vochtprobleem. Heel vaak is dat condensatie.

  De oorzaak daarvan is vrijwel altijd een gebrek een ventilatie in de ruimte waar de schimmels zich bevinden. Dat moet dus ook aangepakt worden nadat de zwammen zijn verwijderd.

  schimmelbestrijder
  Overzicht van de verschillende werkzaamheden die u in een offerte voor huiszwam- of schimmelbestrijding kan terugvinden:

  • Verwijderen van de huiszwammen en schimmels
  • Reiniging van de ge├»nfecteerde wand
  • Voorstel om ventilatie te voorzien om het probleem tegen te gaan
  • Andere vochtbestrijdingsmethoden indien er een ander probleem was dan condensatie. Bijvoorbeeld: optrekkend of doorslaand vocht.

  huiszwam herkennen

  Huiszwambestrijding met duurzame resultaten

  Hoe wordt huiszwam bestreden?

  Bij het verwijderen van huiszwammen is het enerzijds belangrijk om de sporen van de zwammen te elimineren, zodat er later geen nieuwe zwammen kunnen groeien.

  Verder is het ook cruciaal om het achterliggende vochtprobleem aan te pakken. In de meeste gevallen ontstaan schimmels en huiszwam door gebrekkige ventilatie. Een ventilatiesysteem installeren is dus een frequente oplossing.

  Hoe herken je huiszwam?

  De huiszwam is letterlijk een soort paddenstoel die aan vochtige oppervlakken is vastgehecht. De zwam wordt vooral zichtbaar wanneer het vruchtlichaam is gevormd: een bruine, roodachtige kern in de vorm van een cirkel of ovaal en met witte randen.

  In een vroeger stadium kan u soms ook de witte schimmeldraden waarnemen: fijne witte vlokjes die zich rond het aangetaste oppervlak bevinden. Die zorgen voor de bevoorrading van de kern van de zwam.

  Huiszwammen kunnen overigens erg groot worden en in lagen over elkaar groeien. Er zijn gevallen waar het oppervlak makkelijk meer dan een meter is.

  Is huiszwam gevaarlijk voor mijn gezondheid?

  Ja, de huiszwam kan zorgen voor allergische reacties en voor problemen aan de luchtwegen door de restanten van de sporen die zich door de lucht verspreiden.

  Indien u al last heeft van astma of andere aandoeningen aan de luchtwegen, is de huiszwam dus erg schadelijk voor de gezondheid.

  Kan ik zelf wat doen tegen huiszwammen?

  Huiszwammen zelf bestrijden zal moeilijk zijn, maar u kan wel enkele maatregelen nemen om de toestand in ieder geval niet nog erger te laten worden.

  • Verwijder meubels en ander gerief uit de besmette kamer en plaats ze ergens anders. Zet dat gerief wel niet tegen muren, want dan bestaat de kans dat er daar ook zwammen gaan groeien.
  • Zorg ervoor dat er niks meer tegen de besmette wand staat.
  • Als er ramen aanwezig zijn: zet deze af en toe open om de vochtbalans in de ruimte wat te herstellen.

  Hoeveel kost huiszwambestrijding?

  Na een eerste gratis inspectie bij u ter plaatse, kunnen we een passende kostenraming opstellen. De offerte kan zowel het verwijderen van de schimmels en zwammen bevatten, als het renoveren van de besmette wand en de definitieve oplossing voor het vochtprobleem. Zo kunt u daarna de juiste beslissing nemen.
  Gratis offerte zwambestrijding
  Kom direct in contact met een vochtbestrijder bij u in de buurt.
  Op zoek naar een ervaren vochtbestrijder?
  Vergelijk gratis de beste experts bij u in de buurt en vind snel de beste vakman.